Welkom bij Toerisme Kinrooi

Wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze kei toffe gemeente, gelegen aan de Maas. Kinrooi is meer dan de moeite waard om te ontdekken.

De molens, de waterrecreatie, de natuur, het fiets- en wandelpadennetwerk zijn onze sterke troeven. Georganiseerde daguitstappen voor groepen en meerdaagse fietsarrangementen zijn in onze landelijke, waterrijke gemeente perfect mogelijk!

Waar wacht u nog op?
Neem vrijblijvend contact op met ons V.V.V.-team, zij ontvangen u met open armen.

 

 

Ook dit jaar: De Aspergebus

Tijdens het aspergeseizoen (mei tot half juni) zal de aspergebus op diverse vrijdagen een aspergetour maken.

 

Om 13u verwelkomen we u met een kop koffie en een ambachtelijke aspergepraline. Dan vertrekken we voor een rondrit met de autobus langsheen de aspergevelden. Nieuw is onze aspergefilm "Van zaadje tot plant..." Na het zien van deze prachtige film heeft u een beeld over de groei van dit exclusief gewas.

Om 14u brengen we een bezoek aan een aspergebedrijf. Na een rondleiding op het veld toont de aspergeboer u hoe ze dit witte goud wassen en sorteren. Na de rondleiding krijgt u een drankje aangeboden.

Daarna worden we verwacht bij de Keijersmolen in Molenbeersel. De molenaar zelf zal u hier rondleiden en bij wind zal hij deze reus laten draaien. Ook een kort bezoekje aan het Chocolade Atelier staat op het menu.

Na deze spannende uitstap gaan we ons laten verwennen in één van de lekkere horecazaken van Kinrooi en gaan we smullen van een overheerlijk 3-gangen aspergediner.

 

Prijs: € 35,00 p.p. (exclusief drank bij het aspergediner)

Reservatie noodzakelijk via 089 56 47 36.

 

Data's en restaurants 2014:

2 mei: De Spaenjerd

9 mei: Tegelhuuske

23 mei: De Heerlijckheid

30 mei: 't Stampertje

6 juni: Oppenhof

13 juni: 't Tegelhuuske

Cultuur
CULTUUR

Het landelijke Kinrooi bestaat uit vijf kerkdorpen: Geistingen, Kessenich, Kinrooi, Molenbeersel en Ophoven. De gemeente is rijk aan opmerkelijke monumenten zoals kasteel Borgitter, het Slichtenhof en drie maalvaardige molens: de Keijersmolen,...

Lees meer

Cultuur
WANDELAARS
Cultuur
FIETSERS

Tip - Fietsverhuur: De VVV-infodienst verhuurt fietsen aan individuen en groepen. Groepen reserveren het best op voorhand

 

 

Prijzen per dag: 8,50 euro voor een fiets

19 euro voor een tandem (enkel na reservatie)

6 euro voor een fietskar Lees meer

Cultuur
RUITERS

Ruiters en menners genieten met volle teugen op het meest ruitervriendelijke routenetwerk van Vlaanderen. 600 km goed onderhouden en meestal onverharde paden loodsen je van de Kempische heidegebieden tot de bossen in de Maasvallei. Alle routes...

Lees meer

Cultuur
WATER

Kinrooi is ook een waterparadijs met een waaier van recreatiemogelijkheden. De grindwinning creëerde hier sinds het midden van vorige eeuw enorme waterplassen. Die kregen een recreatieve bestemming. Het beheer is in handen van Marec (Maaslandse...

Lees meer

Cultuur
GASTVRIJ LOGEREN

Of je nu logeert in een verblijfpark, op een camping, in een jeugdlogies ,hotel, botel, appartement, vakantiewoning of B&B ... de Limburgse gastvrijheid is in Kinrooi overal aanwezig. Vraag onze logiesaanbieders zeker naar de fiets- en...

Lees meer

Cultuur
LEKKER SMULLEN

Van snack tot gastronomische maaltijd, van een kopje koffie met Limburgse vlaai tot een streekbiertje of Trappist: in Kinrooi zijn er eethuizen zat om jezelf te verwennen. En ook tal van gezellige terrasjes om heerlijk te genieten van elk zonnig uur.

Lees meer

Cultuur
PRAKTISCH
Cultuur
SOUVENIERS

Cultuur
GROEPSUITSTAPPEN

Een originele uitstap met de groep? je hebt de keuze uit een reeks mooie dagactiviteiten of meerdaagse programma's. Overleg gerust met de VVV-Infodienst!

Lees meer

Download hier onze
brochure !


Contact


V.V.V.-Infodienst Kinrooi
Maasstraat 82 bus 3
3640 Ophoven-Kinrooi
België

tel. (0032)-(0)89-564736
fax. (0032)-(0)89-562179

e-mail: vvvkinrooi@skynet.be
website: www.toerismekinrooi.be


Website door Liweb VOF

Openingsuren V.V.V.-kantoor:

1 mei – 1 sept:
ma t/m. vrij 9 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u.
zat.: 10 tot 14 u.
Zon- en feestdagen: 10 tot 15 u.

1 sept. – 1 mei:
ma. t/m. vrij 9 u tot 12 u en van 13 u tot 17 u.

Gesloten van zaterdag 20 december 2014 t/m zondag 4 januari 2015

Nog vragen ? contacteer ons nu